Bekkenbodem fysiotherapie Den Haag

Bekkenbodem problemen? Bekkenpijn?
Wij kunnen u helpen.

Onze bekkenfysiotherapeuten in Den Haag zijn speciaal opgeleid om bekken problemen te behandelen.

Bekkenbodem fysiotherapie en klachten

De bekkenbodem fysiotherapeut is er zowel voor mannen, vrouwen en kinderen die problemen hebben in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem.

Bekkenfysiotherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat u de spieren van de bekkenbodem zelf niet kunt zien, is het soms moeilijk om ze op het juiste moment in te schakelen of te ontspannen en te gebruiken.

Bekkenbodem fysiotherapie Den Haag

Bekkenbodem fysiotherapie kan u helpen een groter bewustzijn te ontwikkelen van deze spieren en hoe ze te controleren, wat uiteindelijk kan leiden tot een betere blaas- en darmfunctie en een betere seksuele functie. Bekkenbodemfysiotherapie kan een uiterst effectieve behandeling zijn voor verschillende aandoeningen, waaronder urine-incontinentie, bekkenpijn en erectiestoornissen. Bekkenfysiotherapeuten zijn hoogopgeleide professionals die u de hulpmiddelen en begeleiding kunnen bieden die u nodig hebt om uw levenskwaliteit te verbeteren.

De meest voorkomende bekken klachten in regio Den Haag zijn:

  • Eongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • Eniet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • Emoeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • Everzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • Epijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • EAls u pijn heeft bij het vrijen
  • Ebegeleiding bij operaties in de onderbuik
  • Ebekkenpijn voor en na de zwangerschap en bevalling
  • Ebegeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.

Ieder mens is uniek. De klachten dus ook.

Wat kan de bekkenfysiotherapie in Den Haag voor u doen?

Bekkenbodem fysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. Een geregistreerde bekkenbodem fysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een driejarige opleiding op master niveau (MSc) gevolgd. En deze staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Bekkenbodem fysiotherapeut Den Haag

Een geregistreerde bekkenbodem fysiotherapeut richt zich op mensen met problemen / klachten in het bekken, bekkenbodem, onderrug en buik zowel bij mannen als bij vrouwen of kinderen.

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarnaast adviseert de bekkenfysiotherapeut u indien nodig over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en over ondersteunende hulpmiddelen.

Soms maakt de bekkenbodem fysiotherapeut gebruik van speciale apparatuur om de bekkenbodemspieren beter te kunnen herkennen, trainen of ontspannen.

Een bekkenfysiotherapeut beschikt, in tegenstelling tot andere fysiotherapeuten, over veel ervaring en grondige kennis wat betreft klachten rondom het bekken / onderrug en over de mogelijkheid om inwendige behandeltechnieken toe te passen.

Hoe werkt bekkenbodem therapie?

Bekkenbodem fysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die vrouwen, mannen en kinderen kan helpen met bekkenpijn, urine- of ontlastingsincontinentie, en andere bekkenbodemaandoeningen. De bekkenfysiotherapeut zal een grondig vraaggesprek voeren en de bekken, buik, bekkenbodem en lage rug onderzoeken om de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Mogelijk wordt u ook gevraagd een of meer vragenlijsten in te vullen.

Op basis van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan wordt met u besproken en kan bekkenbodemoefeningen, elektrische stimulatie en/of biofeedback omvatten. Bekkenbodem fysiotherapie kan helpen om uw klachten te verlichten en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

E

Maak een afspraak

Via ons contact formulier kunt u simpel en snel een afspraak met ons maken.

E

Intake gesprek en behandelplan

Tijdens de eerste afspraak bespreken wij uw klachten en stellen samen een behandelplan voor u op.

E

Behandelen van de klachten

Tijdens de afspraken behandelen wij uw klachten en sturen het behandelplan bij waar nodig.

Bekkenbodem fysiotherapie Den Haag

Heeft u een verwijzing nodig voor bekkenbodem fysiotherapie in Den Haag?

Bekkenbodem fysiotherapie wordt vergoed door zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Check uw polis voor de specifieke voorwaarden van uw verzekeraar. Controleer vooral de vergoedingen omtrent kosten voor fysiotherapie. Als er sprake is van urineverlies, worden de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering (wel met aftrek van eigen risico).

Zonder verwijzing naar de bekkenbodem fysiotherapie in Den Haag

Voor bezoeken aan de geregistreerde bekkenbodem fysiotherapeut heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. De kosten van fysiotherapie worden soms niet vergoed zonder verwijzing. Bijvoorbeeld, voor vergoeding van urine-incontinentie uit de basisverzekering is bij sommige verzekeraars een verwijzing nodig naar de bekkenfysiotherapeut. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Maak een afspraak met een van onze specialisten.

Heeft u last van klachten? Neem dan contact met ons op

Wij zijn een patiëntgerichte praktijk die de beste expertise en kwaliteitszorg biedt op het gebied van het bekken, de bekkenbodem, de buik en de lage rug bij vrouwen, mannen en kinderen.

De voordelen van PelviCentrum bekkenbodem fysiotherapie regio Den Haag

PelviCentrum is een moderne, ondernemende en vernieuwende bekkenbodem fysiotherapie praktijk waar de patiënt centraal staat. Wij richten ons op preventieve en curatieve zorg binnen het gehele bekken-, bekkenbodem- buik- en lage rug gebied bij vrouwen, mannen en kinderen door de beste expertise en kwaliteit te bieden.

Bekkenbodem fysiotherapie centrum

PelviCentrum’s samenwerking met zorgverleners betekent dat wij altijd een stap voor zijn op het spel. Wij bieden behandelplannen op maat voor elk individu, en verzekeren zo het succes bij het bereiken van hersteldoelen, wat die ook mogen zijn!

Geen verwijzing nodig

Een totaal behandeling

Screening, intake en onderzoek

Persoonlijk behandelplan

Vertrouw op de experts op het gebied van bekkengezondheid in Den Haag

Dit gaven onze klanten als cijfer

Zorgkaart 9.7

Qualizorg 9.5

Google

Maak een afspraak met uw persoonlijke bekkenbodem fysiotherapeut in Den Haag en omgeving

Wilt u een eerste afspraak plannen bij PelviCentrum voor bekkenbodem fysiotherapie in regio Den Haag? Vul alstublieft alle verplichte velden in! Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmeldformulier
Voor uw eerste afspraak

U kunt bij ons terecht mét en zonder verwijzing
Meerdere opties mogelijk

Maak een afspraak met uw persoonlijke bekkenbodem fysiotherapeut in Den Haag

Wilt u een eerste afspraak plannen bij PelviCentrum voor bekkenbodem fysiotherapie in regio Den Haag? Vul alstublieft alle verplichte velden in! Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmeldformulier
Voor uw eerste afspraak

U kunt bij ons terecht mét en zonder verwijzing
Meerdere opties mogelijk

De bekkenbodem fysiotherapie locaties in omgeving Den Haag

PelviCentrum heeft twee locaties in de regio van Den Haag. Zowel in het Centrum voor bekkenfysiotherapie als de locatie in het LUMC ziekenhuis. Door de nauwe samenwerking met specialisten, halen we meer kennis in huis! En dat komt onze behandelmethoden & diagnostiek ten goede.

Binnenstad-Noord

PelviCentrum Leiden

Binnenstad-Noord

Ir Driessenstraat 94a
2312 KZ Leiden

Locatie LUMC

PelviCentrum LUMC

LUMC, Bekkenbodemcentrum

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Polikliniek Urologie J3-P, route 586
Behandelkamer J3 107