Ben ik verzekerd?

Kosten van bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed door zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Check uw polis voor de specifieke voorwaarden van uw verzekeraar. Controleer vooral de vergoedingen omtrent kosten voor fysiotherapie. Als er sprake is van urineverlies, worden de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering (wel met aftrek van eigen risico).

Ook zonder verwijzing naar de bekkenfysiotherapeut

Voor een bezoek aan de geregistreerd bekkenfysiotherapeut heeft u geen verwijzing van huisarts of specialist nodig. De kosten van fysiotherapie worden soms niet vergoed zonder verwijzing. Bijvoorbeeld, voor vergoeding van urine-incontinentie uit de basisverzekering is bij sommige verzekeraars een verwijzing nodig naar de bekkenfysiotherapeut. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Kosten probe (MAPLe)

Om de activiteit van de bekkenbodemspieren te kunnen meten, gebruiken we soms een kleine sonde/probe. In verband met de hygiene werken we bij PelviCentrum met persoonsgebonden probes. Dat wil zeggen dat u voor uw eigen gebruik zelf een probe aanschaft in onze praktijk. U kunt dit bedrag contant betalen of overmaken naar onze bankrekening.

PelviCentrum heeft een contract met alle zorgverzekeraars

pelvi pc
medischaparaat