Bekkenbodem fysiotherapie [LOCATIE]

Bekkenbodem problemen? Bekkenpijn? Wij kunnen u helpen. Onze fysiotherapeuten in [LOCATIE] zijn speciaal opgeleid om bekken gezondheidsproblemen te behandelen.

Bekkenbodem fysiotherapie en klachten

De bekkenfysiotherapeut is er voor mannen, vrouwen en kinderen die problemen hebben in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem.

bekkenfysiotherapie voor mannen

De meest voorkomende klachten die onderzocht en behandeld kunnen worden door een geregistreerde bekkenfysiotherapeut in [LOCATIE] zijn:

  • Eongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • Eniet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • Emoeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • Everzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • Epijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • EAls je pijn hebt bij het vrijen
  • Ebegeleiding bij operaties in de onderbuik
  • Ebekkenpijn voor en na de zwangerschap en bevalling
  • Ebegeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.

Ieder mens is uniek. De klachten dus ook.

Wat kan de bekkenfysiotherapie in [LOCATIE] voor u doen?

Bekkenfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van behandeling die zich richt op de klachten en problemen van mensen met het bekken, zowel de vloer ervan als het lage ruggebied. Deze behandelaars zijn meestal man/vrouw, maar kunnen soms van beide geslachten zijn, afhankelijk van de behoeften of voorkeuren van de patiënt

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarnaast adviseert de bekkenfysiotherapeut u indien nodig over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en over ondersteunende hulpmiddelen.

Soms maakt de bekkenfysiotherapeut gebruik van speciale apparatuur om de bekkenbodemspieren beter te kunnen herkennen, trainen of ontspannen.

intake gesprek

Een bekkenfysiotherapeut beschikt, in tegenstelling tot andere fysiotherapeuten, over veel ervaring en grondige kennis wat betreft klachten rondom het bekken / onderrug en over de mogelijkheid om inwendige behandeltechnieken toe te passen.

Hoe werkt bekkenbodem therapie?

bekkenbodemtherapie is een vorm van fysiotherapie die vrouwen kan helpen met bekkenpijn, urine- of ontlastingsincontinentie, en andere bekkenbodemaandoeningen. De therapeut zal een grondig vraaggesprek voeren en het bekken onderzoeken om de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Mogelijk wordt u ook gevraagd een of meer vragenlijsten in te vullen. 

Op basis van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan wordt met u besproken en kan bekkenbodemoefeningen, elektrische stimulatie en/of biofeedback omvatten. bekkenbodemtherapie kan helpen om uw klachten te verlichten en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

E

Maak een afspraak

Via ons contact formulier kan je simpel en snel een afspraak met ons maken.

E

Intake gesprek en behandelplan

Tijdens de eerste afspraak bespreken wij jouw klachten en stellen samen een behandelplan voor jou op.

E

Behandelen van de klachten

Tijdens de afspraken behandelen wij jouw klachten en sturen het behandelplan bij waar nodig.

Heb je een verwijzing nodig voor bekkenfysiotherapie in [LOCATIE]?

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed door zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Check uw polis voor de specifieke voorwaarden van uw verzekeraar. Controleer vooral de vergoedingen omtrent kosten voor fysiotherapie. Als er sprake is van urineverlies, worden de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering (wel met aftrek van eigen risico).

Zonder verwijzing naar de bekkenfysiotherapie in [LOCATIE]

Voor bezoeken aan de geregistreerde bekkenfysiotherapeut heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Soms worden de kosten voor therapie zonder vergoed, maar sommige verzekeraars eisen die wel als ze überhaupt zullen betalen, wat kan oplopen in onkosten als je uit eigen zak betaalt voordat je deze deskundige ziet, dus zorg ervoor dat eventuele noodzakelijke verwijzingen overeenkomen met wat door de verzekering gedekt wordt!

Wij zijn een patiëntgerichte praktijk die de beste expertise en kwaliteitszorg biedt op het gebied van het bekken, de bekkenbodem, de buik en de lage rug bij vrouwen en mannen.

De voordelen van Pelvicentrum Bekken Fysiotherapie

PelviCentrum is een moderne, ondernemende en vernieuwende praktijk die de beste deskundigheid aan hun patiënten biedt. Ze richten zich op zowel preventieve als curatieve zorg binnen het bekkenbodemgebied bij vrouwen of mannen door bij elk bezoek dat ze je bieden een uitstekende kwaliteit te leveren!

PelviCentrum’s samenwerking met zorgverleners betekent dat ze altijd een stap voor zijn op het spel. Ze bieden behandelplannen op maat voor elk individu, en verzekeren zo hun succes bij het bereiken van hersteldoelen, wat die ook mogen zijn!

Geen verwijzing nodig

Een totaal behandeling

Screening, intake en onderzoek

Persoonlijk behandelplan

Vertrouw op de experts op het gebied van bekkengezondheid in [LOCATIE]

Dit gaven onze klanten als cijfer

Zorgkaart 9.7

Qualizorg 9.5

Google

Maak een afspraak met jouw persoonlijke bekkenbodem fysiotherapeut in [LOCATIE]

Wilt u een eerste afspraak plannen bij PelviCentrum voor bekkenfysiotherapie in Leiden? Vul alstublieft alle verplichte velden in! Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmeldformulier
Voor uw eerste afspraak

U kunt bij ons terecht mét en zonder verwijzing
Meerdere opties mogelijk

De bekkendbodem fysiotherapie locaties in omgeving [LOCATIE]

PelviCentrum heeft twee locaties. Zowel in het Centrum voor bekkenfysiotherapie in Leiden en het LUMC ziekenhuis in Leiden. Door de nauwe samenwerking met specialisten, halen we meer kennis in huis! En dat komt onze behandelmethoden & diagnostiek ten goede.

Binnenstad-Noord

PelviCentrum Leiden

Binnenstad-Noord

Ir Driessenstraat 94a
2312 KZ Leiden

Locatie LUMC

PelviCentrum LUMC

LUMC, Bekkenbodemcentrum

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Polikliniek Urologie J3-P, route 586
Behandelkamer J3 107