Dorien Bennink

Dorien pelvicentrum

Uw geregistreerde bekkenfysiotherapeut in Leiden

Dorien Bennink (Bignummer 99033082104) is geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Dit gespecialiseerde register bestaat sinds 2004. Vanaf 1991 werkt zij met patiënten, zowel mannen als vrouwen, die klachten hebben rondom het bekken, de bekkenbodem, de buik en de onderrug.

Haar aandachtsgebied is de myofeedback: diagnostiek en behandeling met een speciaal ontwikkeld apparaat waarmee je de activiteit van de bekkenbodemspieren kunt meten. Op een beeldscherm is deze activiteit zichtbaar in een grafiekje: bij aanspannen van de bekkenbodemspier gaat de lijn omhoog, bij ontspannen omlaag.

Dorien heeft 15 jaar in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gewerkt, is voor de liefde verhuisd naar Haarlem en heeft vanaf 2002 tot 2021 in meerdere eerstelijnspraktijken gewerkt. Zij is een aantal jaren als docent BekkenFysiotherapie aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort verbonden geweest. In 2019 heeft zij de Master of Science ‘Evidence Based Practice in Health Care’ aan de UvA met succes afgerond.

Dorien werkt vanaf 2019 als wetenschappelijk onderzoeker (klinisch epidemioloog) in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij wil daarnaast graag, met haar ervaring en haar grote interesse voor de bekken en de bekkenbodem, met patiënten blijven werken en heeft zich met veel plezier verbonden aan het PelviCentrum.

Zij heeft 3 studerende zonen. Haar vrije tijd brengt zij door met fietsen, wandelen, kamperen, steden bezoeken, jazzmuziek en lezen.

Maak een afspraak met een van onze specialisten.

Heeft u last van klachten? Neem dan contact met ons op